Sacred Stone Camp

 

Sacred Stone Camp Warrior klik hier

Sacred Stone Camp is in North Dakota VS. Hier vindt op dit moment een strijd plaats omdat de Indianen het landje-pik en het verzieken van leefklimaat door grote bedrijven zat zijn. Zij plegen vreedzaam maar onverbiddelijk verzet tegen verdere bedreiging van het leefklimaat voor de kinderen van onze kinderen.

Omdat Nico de Verhalenman gespecialiseerd is in het vertellen van verhalen uit de cultuur van deze mensen, is op deze website ruimte gemaakt om ook dit hedendaagse verhaal te verslaan, want het is het verhaal van onze wereld. Voor een van dag tot dag verslag klik hier

Wat doen de mensen in Sacred Stone Camp:

Wij zingen voor het water en voor de beschermers van het water op aarde. Ja, we zingen voor het water. Vogels staan op lange poten langs de oevers van meren en rivieren op zoek naar vis. Hun nesten zitten verborgen tussen de oeverbegroeiing.  Een ree loopt over land naar de oevers en staat op de uitkijk terwijl haar kleintjes drinken. Al onze broeders en zusters uit de dierenwereld volgen veel betreden paden op zoek naar het water, dit is van levensbelang. Bomen en planten groeien dank zij regen, sneeuw en grondwater op een plek waar onze levende moeder aarde duizenden jaren lang leven gaf aan grote kuddes bizons.

Wij zingen voor hen die bidden voor bescherming van de brede Missouri rivier op haar lange reis. 

Wat ons aan gaat, wij zijn allemaal waterwezens van begin af aan. We bevrijdden ons uit het vruchtwater van onze moeders om in deze wereld te komen. We dronken van onze moeder om te groeien. Water is ons levenssap en net als alle levende wezens op deze blauwe planeet zijn we geboren en gevormd en bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Daarom zingen we voor hen die bidden voor bescherming van de brede Missouri rivier op haar lange reis.