laatste update januari 2017

Links

Op deze pagina links naar instanties en organisaties waar stichting Verhalenboot en Nico de Verhalenman mee verbonden zijn.

Wij zijn verbonden met:

Iris Buter is één van de mensen achter stichting Verhalenboot. Iris is regisseur, clown, drama docent, inspirator, projectontwikkelaar en -uitvoerder. voor meer informatie over Iris Buter klik hier

Andere site Nico is www.heijplaat.com. Hierin is te zien hoe het loopt met de herstructurering van het dorp Heijplaat een verhaal over de duurzame herontwikkeling van een stuk Rotterdams industrieel erfgoed uit de 20ste eeuw waar Nico meer dan 15 jaar intensief bij betrokken is.

Nico is senior adviseur van het dagelijks bestuur van Artiesten Belangen Centrum, actief bestuurder van de Huurdersvereniging van Heijplaat, Stichting Duurzaam Heijplaat, Archief Historisch Heijplaat, stichting Het Verteltheater te Utrecht en Circonstruction  daarnaast werk ik regelmatig samen met Stichting Nanai.

Nico werkt samen met Het Nederlands samenwerkingsverband voor inheemse volken.

Een grote opdrachtgever van Nico in Rotterdam op een bijzonder inspirerende plek is Hotel New York.

Wij zijn groot fan van bewegingen als:

Idle no more, het verzet van de indigenous people van Canada tegen het oprukkend wangedrag van plunderaars en misbruikers van moeder aarde ten koste van alles.

Sacred Stone Camp, een actieve verzetsbeweging in North Dakota (VS) tegen de oprukkende bedreiging van het blijven denken vanuit het belang van fossiele energieboeren.

Stichting Raakveld is een plek in Tilburg waar op een inventieve manier zorg wordt gegeven aan mensen die de zorg nodig hebben door middel van creativiteit. Het Raakveld is grenzenverleggend als het aankomt op zorg voor mensen met een beperking. Een goed voorbeeld van kanteling en anders denken in de gezondheidszorg.