laatste augustus 2015

Projecten 'Verhalenboot'

Op deze pagina's vindt u een aantal projecten waar stichting Verhalenboot bij betrokken is. Voor en overzicht waar de stichting zoal bij betrokken is geweest klik hier.

Huidige projecten:

Heijplaat heeft al 10 jaar de bijzondere aandacht van Nico. Met name de herstructurering of transitie van het gebied houden hem bezig. Hij is voorzitter van de bewonersvereniging, een bijzonder actieve club waarvan de acties overwegend niet in dank worden afgenomen door de professionele instanties die maar niet een duurzame ontwikkeling van het gebied van de grond krijgen omdat het begrip duurzaam natuurlijk nog steeds niet tot iedereen is doorgedrongen en het begrip integraal ook erg moeilijk is. Alles en iedereen werkt en denkt vanuit zijn eigen stoeptegel en de propapraat moet het allemaal goed laten uitkomen. klik hier

Momenteel werkt Nico aan een documentaire 100 jaar tussen de havens. De documentaire gaat een beeld geven hoe Heijplaat erbij ligt 100 jaar na stichting van het dorp.

Oorlog of Vrede, een project waarmee Nico gewapend met het verhaal van de zwarte duivels van de Willemsbrug met mensen of groepen van andere entnische afkomst te praten over oorlog of vrede. Nico wil aan het eind van de rit, als de bevrijding van Nederland uit WO2 zijn 75 jaar viert, een statement kunnen neerleggen over oorlog of vrede vanuit alle 175 culturen die samen de Rotterdamse samenleving vormen en maken.

Sustainable world. Stichting Verhalenboot is erg begaan met de toekomst van de mens op aarde. De aarde, moeder aarde, overleeft het allemaal wel, maar of de mensheid het gaat redden is deel 2. In de duurzame wereld is stichting Verhalenboot bezig met Heijplaat, moet duurzaam ontwikkelen, en werkt daarbinnen aan een uitzendbureau voor bewoners uit de buurt voor bedrijven uit de buurt, een eigen schoonmaakdienst voor om te beginnen de toevoerweg van Heijplaat waarin geleerd is om alle overheid en semioverheid instanties maar te passeren en rechtstreeks aan de slag te gaan met bedrijve en bewoners.

Vertalingen. Nico werkt actief aan vertaling van een boek en meerdere verhalen die gebundeld zouden moeten worden.