laatste update december 2016

Rotterdam

 

U krijgt de groeten uit Rotterdam van Arie van der Krogt klik hier die de stad zo mooi kan typeren.

Naast elkaar filmimpressie opgenomen vanaf de Euromast in 1990 en 2015.

Nooit kan iemand wennen aan het stadsbeeld van Rotterdam, want voordat je het weet is het weer veranderd. De goede oude tijd is in Rotterdam nooit zo lang geleden, daarvoor verandert alles te snel en eigenlijk is dat altijd al zo geweest. De geschiedenis heeft er wel zijn sporen achtergelaten maar er is veel gesloopt en verwoest. Er is gelukkig nog genoeg industrieel en cultuur historisch erfgoed over waar de dagen van weleer voelbaar zijn. Op een aantal van die plekken vinden momenteel spannende veranderingen en complete gebieds-her-ontwikkelingen plaatsvinden, waar oude complexen en gebouwen een totaal nieuwe bestemming krijgen.
En dan is er natuurlijk de Rotterdamse haven die zich uitstrekt over een lengte van 42 kilometer.
Kortom, er is genoeg over Rotterdam te vertellen om boeken vol te schrijven over havens en stedelijke ontwikkeling, rampen en oorlogen, bevolkingssamenstelling en
culturele ontwikkeling, industriele ontwikkelingen en grootschaligheid, hard werken en ambities en nog veel meer.

Het is natuurlijk niet altijd zo geweest. Die 42 kilometer is gegroeid in de afgelopen pakweg 150 jaar op de zuid oever van de rivier de Nieuwe Maas die de stad in tweeën splitst. De stad Rotterdam ontwikkelde zich in de eeuwen daarvoor als stad en haven op de noord oever van de Nieuwe Maas.

Rotterdam is steeds meer in trek bij studenten en toeristen vanwege het  feit dat het een moderne stad is met veel bezienswaardigheden en een eigentijds en werelds karakter.

Voor meer informatie klik hier

Voor site stad Rotterdam klik hier