Foto: zuid oost Utah  en Colorado, in de buurt van het four corner area

Horse Shoe Canyon Mysteries. We zijn er geweest, lange rit door de woestijn ( 55 miles), daarna een dodelijk vermoeiende, lange wandeling door de canyon, maar het is de moeite waard. Vooral de grote tekeningen geven je het gevoel dat je oog in oog staat met werk van de goden. En dan weer terug! Het lopen is niet zo erg, het gewicht in de rugzak wordt steed minder vanwegen het opdringen van het neegebrachte water, maar als je dan de hele wandeling gemaakt hebt, moet je weer naar boven, een flinke klim over een rul zandpad!

!

De zwarte lijn is de canyon. Van het trailhead naar de grote Gallery is een wandeling van ongeveer 4 uur, maar Het was echter de moeite waard klik hier,  Canyon of the ancient ones, het 8ste wereldwonder. De Natives zelf ontkennen dat zij deze tekeningen hebben gemaakt. "wij hadden toen niet de techniek " Hebben we hier te maken met ET bezoekers? Geen flauw idee, wij werden er wel stil van.

Frappant was de uitleg vanuit het lokale dorp. Niemand kon precies uitleggen wat je te wachten stond en de wegaanduidingen waren wel heel erg vaag (volg de rivier....in de woestijn?) en wil je ooit het avontuur aan: weet waar je aan begint!

klik hier voor een impressie van het 8ste wereldwonder. nog meer dramatische beelden uit dit waanzinnige landschap, nog een keer klik hier