GENOCIDE EN GENEZING 

Aan het begin van de 20ste eeuw was 99% van het rode volk op het Noord Amerikaanse continent vermoord. Het volk was dus bijna uitgeroeid en volgens velen is de Amerikaanse regering nog steeds bezig om pogingen te doen de klus alsnog af te maken. Deze genocide wordt niet besproken in de geschiedenis, want de geschiedenis wordt nu eenmaal geschreven door "overwinnaars".

Het materiaal op deze pagina verschaft een beetje inzicht in deze zwarte pagina's in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het vermoorden van een slordige 6.000.000 mensen van Joodse afkomst in WO2, zette de wereld op zijn kop. Er wordt echter nooit gesproken over 60.000.000 oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika die gestorven zijn.

Hier het verhaal van een volk dat dagelijks worstelt om over dit trauma heen te komen. Met dank aan hen die alles op alles zetten om dit verhaal te vertellen.

het wordt steeds moeilijker om de genocide te ontkennen, Klik hier voor artikel

DOCUMENTAIRES

Helaas zijn er nooit documentaires over gemaakt, de kostscholen en de ziekenhuizen waar velen hetraumatiseerd werden of een roemloze dood stierven en veel aangeboren kennis met zich meenamen in hun graf. Hier heb ik wel documentatie gevonden over zo'n plek klik hier  Kent Nerburn schreef er een boek over  genaamd the Girl that sang to the Buffalo

Red Cry is een documentaire die in april 2013 in premiere ging. Het is het verhaal over de neergang en de opkomst van het Rode Volk. Zeker in de echte strijd voor een werkelijk duurzame wereld spelen zij een grote rol . doc. 1.51 uur klik hier.

The Wellbriety Movement: Journey of forgiveness. Dit is een documentaire over het misbruiken van kinderen op de Boarding schools, over het trauma van meerdere generaties van de Native American People en de zoektocht naar vergeving. Vergeving is nodig voor genezing. doc. 1.13 uur klik hier.

WEB SITE

Voor meer informatie, of wilt u iets kwijt: www.whitebison.org