laatste update dec 2011, werk in uitvoering

 

Arizona en New Mexico zijn de laatste staten die toegevoegd werden aan de Verenigde Staten. Tot aan het begin van de 20ste eeuw toe waren het gebieden zonder wettelijk gezag en lang was het een toevluchtsoord voor veel boeven en avonturiers die verdreven werden uit die gebieden waar het wettelijke gezag zijn intrede deed. Daarom spelen New Mexico en Arzona een grote rol in de tijd die wij nu het Wilde Westen noemen. De tijd van de cowboys en outlaws.

 

Daarnaast is het een gebied dat wij kennen van films en het spreekt erg tot de verbeelding. Velen uit Europa dromen van een tour over route 66 en hebben daarmee taferelen voor ogen die ze kennen uit films opgenomen in New Mexico of Arizona.

 

Nico deed verschillende reizen door het gebied en op deze pagina gaan wij daar een klein verslagje van doen. Natuurlijk zijn er vele verhalen die uit deze streek komen. Billy the Kid, Wyatt Earp en Doc Hollyday, Geronimo om er een paar te noemen, Daarnaast komen er vele bekende indianenvolken vandaan, o.a. Apache, Hopi, Navajo, en Comanches.