Nico en Indianen

In de tijd dat ik begon met vertellen van verhalen, ging ik ook reizen naar de Verenigde Staten. Op zich stond het één los van het ander. Ondank dat ik de eerste keer mijn bezoek aan de States de enige keer wilde maken, ging ik vaak terug. De Verenigde Staten hadden en hebben een magisch aantrekkingskracht op mij. Ik zag veel boeiende dingen en ontmoette veel leuke en interessante mensen, maar 1 ding vond ik erg intrigrerend: het verschil in wat mij verteld werd en wat ik zelf zag en mee maakte met Indianen. Dat heeft me tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. Ik ben absoluut niet into the new age stuff. Het zijn juist de ontkenning van de harde waarheid van de geschiedenis en de hardnekkige mythe van het wijze volk, dus eigenlijk de grote leugens rond de American Indian, die mij interesseren. Niet alleen het verleden maar zeker het heden hebben mijn volledige belangstelling en graag deel ik wat ik heb geleerd over en van de autochtone Amerikaan. Zij hebben mij ook geleerd hoe belangrijk het is om stil te staan bij het belang van intercultureel denken voordat je als verhalenverteller zomaar een verhaal gaat vertellen uit een andere cultuur.

Ik reisde door het  grootste deel van de westelijke staten van het continent van Noord Amerika. Ik zwierf door de Rochies en reisde over de Prairies, bezocht veel staten en volgde sporen en routes die bekend zijn uit verhalen en legendes. Pine Ridge Rez klik hier is een plek waar ik altijd weer zal terugkeren. klik hier voor een fotoimpressie van een reis in de winter door Minnesota en South Dakota.
Omdat ik bekend ben met verhalen uit die cultuur en de materie voorzichtig en met respect benader, leerde ik omgangsvormen kennen. Mede hierdoor vond ik de weg naar huiskamers van volbloed traditionale families en later naar spiritueel leiders. Ik werd een soort van geadopteerd door een volbloed traditionele Oglala Lakota Sioux familie. Dat is een grote eer omdat reservaat indianen overwegend niet zoveel op hebben met blanke mensen. Maar zoals mijn grote vriend Crying White Wolf zei: "you'r from overseas, you'r cool." Voor meer hierover klik hier

Ik kan mij op dit gebied dus rustig ervaringsdeskundige noemen. Als geen ander kan ik door het vertellen van verhalen mijn publiek rondleiden in de wereld van de volken die de oorspronkelijke inwoners van Amerika zijn.

Ik vertel verhalen, geef voordrachten, lezingen en doe workshops.

Op deze site probeer ik in de informatiebrij over Noord Amerikaanse Indianen op het internet een ingang te creëren voor hen die echt interesse hebben in die wereld.