Nico en Indianen

In de tijd dat ik begon als verhalenverteller, ging ik ook reizen maken naar de Verenigde Staten. Op zich stond dat los van elkaar, maar ik werd getriggerd door het verschil in wat mij verteld werd en wat ik zelf zag en mee maakte met Indianen.Dat heeft me tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. Ik ben absoluut niet into the new age stuff. Het is de harde waarheid rond de cultuur en de geschiedenis van het Rode Volk wat mij interesseert. Niet alleen het verleden maar zeker het heden hebben mijn volledige belangstelling en graag deel ik wat ik heb geleerd over en van het Rode Volk, dat gevoelsmatig langzaam mijn volk is geworden. Zij hebben mij ook geleerd hoe belangrijk het is om stil te staan bij het belang van intercultureel denken voordat je als verhalenverteller zomaar een verhaal gaat vertellen uit een andere cultuur.

Ik reisde door heel het westen van het continent van Noord Amerika. Ik bezocht veel Staten en volgde sporen en routes die bekend zijn uit de geschiedenis. Pine Ridge Rez klik hier is een plek waar ik altijd weer zal terugkeren om mijn familie op te zoeken. klik hier voor een fotoimpressie van een reis in de winter door Minnesota en South Dakota.
Omdat ik bekend ben met verhalen uit die cultuur en de materie voorzichtig en met respect benader, leerde ik het Rode Volk en hun omgangsvormen kennen. Mede hierdoor vond ik de weg naar huiskamers van volbloed traditionale families en later naar spiritueel leiders. Ik werd een soort van geadopteerd door een volbloed traditionele Oglala Lakota Sioux familie. Dat is een grote eer omdat reservaat indianen overwegend niet zoveel op hebben met blanke mensen. Maar zoals mijn grote vriend Crying White Wolf zei: "you'r from overseas, you'r cool." Voor meer hierover klik hier

Ik kan mij op dit gebied dus rustig ervaringsdeskundige noemen. Als geen ander kan ik door het vertellen van verhalen mijn publiek rondleiden in de wereld van de volken die de oorspronkelijke inwoners van Amerika zijn.

Ik vertel verhalen, geef voordrachten, lezingen en doe workshops.

Op deze site probeer ik informatie over het Rode Volk op het internet een ingang te creëren voor hen die echt interesse hebben in die wereld.