laatste update aug 2015

Graag geven wij de gelegenheid om informatie te krijgen die niet overal zomaar voor het grijpen ligt of gepromoot wordt. Daar waar de boeken en de mainstream media ophouden, gaat de Verhalenboot graag verder. Het is zeker niet onze mening die we willen opleggen, opdringen op propageren, verre van dat. Stichting Verhalenboot is groot fan van het principe: lees de Bijbel, lees de Koran, lees de Duivelsverzen, lees Das Kapitaal, lees Mein Kampf en lees Rode Pepers en ga dan zelf eens denken. (Loesje)

Er zijn nu eenmaal films en documentaires die aandacht verdienen. Niet de films die hoog scoren in de kijkcijfers, want die hebben aandacht genoeg, maar juist films en documentaires die uit de mainstream blijven omdat ze een goede boodschap verkondigen die niets heeft met hoge kijkcijfers maar meer met inhoud en geven van informatie of het doorgeven van het juiste verhaal.

Nieuwe manier van denken

Het grote gat in ons gemeenschappelijk geheugen. Interessante theorie over hoe we collectief steeds verder afdwalen van de realitiet. Het begon allemaal 10.000 jaar geleden klik hier

Complot theoriën

Er is een goede documentaire over het ontstaan van de financiële crisis: Inside Job. Dit is een oscarwinnaar uit 2010 voor beste documentaire. Kijk en deel!

toen erg baanbrekend, maar slechts bekend bij een kleine groep mensen is de oogopenende documentaire over hoe we allemaal genept worden: Zeitgeist 1 klik hier, nederlandsondertiteld

opvolger zeitgeist, nederlands ondertiteld, klik hier

zeitgeist 3, nederlands ondertiteld, klik hier