colorado

Colorado is  centraal gelegen in de VS. Het westelijk gedeelte is bergen, de Rocky Mountains, het oostelijk gedeelte is prairies. Meerdere malen werd bij de reizen Denver als landingsplaats gekozen om van daaruit te gaan toeren. De stad ligt lekker centraal.

In 2009 was de laatste keer dat Denver als vertrekpunt werd gekozen. Een stukje naar het noorden ligt Estes State Park, aan de rand van het Rocky Mountain State park. Daar hebben we dat jaar de eerste dagen een cabin gehuurd. Het geluk wilde dat we ingesneeuwd raakten. Voor we aan onzr rondreis begonnen zijn we eerst een paar dagen wezen chillen bij de open haard. lui voor de buis met een goede film. Af en toe maakten we lange wandelingen door het besneeuwde landschap en we konden lekker ons eigen eten koken in eigen keuken. Op die manier konden we even lekker ontstressen want we hadden een paar hectische maanden achter de rug en waren echt aan rust en vooral iets anders toe.

Het verblijf is een regelrechte aanrader, vriendelijke mensen en een waanzinnige omgeving.

 

mgregor's lodge Estes State Park Colorado

 

een prima plek om de reis te beginnen, even te oriënteren  en bezinnen, genieten van de rust en de mooie omgeving, de dieren die rond de lodge bewegen en natuurlijk Rocky Mountain National Park.

midden boven ons verblijf, de bovenverdieping.

de dieren zoeken de warmte op en waar je ook kijkt huppelen of lopen ze rond.

deze herten liepen in de vroege ochtend door het park, gewoon door de achtertuin.

het uitzicht naar de Rockies

 

Vanuit Mcgregor's maakten we tripjes het park in. De 4wheeldrive stond garant voor relatief veilig rijden, ook in diepe sneeuw. In het park zochten we de rustige plekjes, maakten lange wandelingen (outfit is voor een paar tientjes te huur voor een paar dagen) zie fotoalbum

Magisch was de ontmoeting met Coyote. In de verhalen speelt Coyote een belangrijke rol en het is dan ook altijd een voorrecht voor Nico de Verhalenman, dat Coyote even goedendag komt zeggen als Nico weer in de VS is, altijd weer op zoek naar nieuw materiaal voor zijn verhalen.